ABEXA az ön igényeit szállítja

You are here Hírek, érdekességek | Hírek | Rába-alkatrészek mennek egymilliárdért a Fehrernek
rabaRába-alkatrészek mennek egymilliárdért a Fehrernek
A Rába a felfutást követően évente mintegy 750 ezer személygépkocsihoz szállíthat fém alkatrészeket az F.S. Fehrer Automotive GmbH-nak,
a 2012-ben induló és a szerződés szerint 2019-ig szóló együttműködés mintegy évi 1 milliárd forintos bevételt jelent az alkatrész üzletágnak - közölte a Rába Járműipari Holding hétfőn.

Az együttműködés stratégiai értékét jelzi, hogy a Fehrer egyik fő beszállítója  a VW csoportnak, így a Rába termékeket a VW csoport Golf platformú személygépkocsijaiba - Audi A3, Golf VII, Seat Leon, Skoda Octavia - szerelik majd be - hívja fel a figyelmet a Rába Járműipari Holding.
A sorozatgyártásra a Rába komplex technológia fejlesztési programmal készült fel, új gépeket és berendezéseket állított üzembe, emellett jelentős épületbővítést is végrehajt, továbbá új munkahelyeket teremt. A beruházásokhoz a vállalat a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) keretében nyert támogatást.

A közlemény emlékeztet arra, hogy a Rába és a Fehrer kapcsolata 2009-ig nyúlik vissza, amikor a német beszállító és a Rába alkatrész üzletága vegyes vállalatot alapított autóipari üléshabok gyártására. A jelenlegi megállapodással a felek a fém alkatrészek területére is kiterjesztették együttműködésüket.
Szerző: MTI
Joomlart

ABEXA Kft.

Akciós ajánlatok