ABEXA az ön igényeit szállítja

You are here Hírek, érdekességek | Hírek | Duplájára bővíti gyárát Komáromban a Kayser

kayserDuplájára bővíti gyárát Komáromban a Kayser
Az év végére megduplázza üzemének területét a járműipari műanyag alkatrészeket gyártó, német Kayser Automotive Hungária Kft. - tájékoztatta a társaság ügyvezetője az MTI-t.
Az üzemet azért bővítik, mert a gyár a Mercerdestől két gyártmányban való közreműködésre kapott megbízást. Új motorok különböző alkatrészeit gyártják majd a készülő, 3200 négyzetméteres csarnokban - mondta Nemes Ivó.

A beruházás összege 660 millió forint és 20 új munkahelyet teremt. Az üzemben jelenleg 80 fő dolgozik, a bővítés után, a teljes kapacitás elérésekor a létszám 180 főre emelkedhet. A Kayser a költségek egy részének támogatására pályázatot nyújtott be, amelyről a napokban várnak értesítést.

A Kayser Automotive Hungária Kft. 2004-ben kezdte meg termelését a Komáromi Ipari Parkban. Az üzemben műanyagból készült alkatrészeket készítenek, amelyek főleg a motortérben találhatók, mint a légcsatornák, a fékrásegítő, a kartergáz elvezető és a klímaberendezés csövei.

A társaság 2007-ben érte el eddigi legnagyobb árbevételét, 9,7 millió eurót, 70 fős létszámmal. A válság ideje alatt megfeleződött a létszám, 2010-ben az árbevétel 7,3 millió euró volt 55 fős létszámmal - mondta el az ügyvezető.

A német anyavállalat közel 300 éves múlttal rendelkező családi vállalkozás, 1709-ben a hadseregnek gyártottak köpenyeket, első autóipari megbízásukat 1960-ban kapták meg. A Kayser GmbH-nak világszerte öt üzeme van, a vállalatcsoport idei árbevétele elérheti a 160 millió eurót. A fejlesztést Németországban végzik, a gyárak Kínában (80 fő), Lengyelországban (230 fő), Magyarországon (80 fő), Mexikóban (190 fő) és Spanyolországban (40 fő) találhatók.

MTI 2011. október 17., hétfő

Joomlart

ABEXA Kft.

Akciós ajánlatok