ABEXA az ön igényeit szállítja

You are here Hírek, érdekességek | Hírek | Másfél milliárd forintból épít új gyártócsarnokot az Eissmann Automotive Nyíregyházán

eismannMásfél milliárd forintból épít új gyártócsarnokot az Eissmann Automotive Nyíregyházán
Csaknem másfél milliárd forintból építi fel új gyártócsarnokát Nyíregyházán az autó belsők  gyártásával foglalkozó Eissmann Automotive Hungária Kft. - közölte Böszörményi Attila, a német tulajdonban lévő társaság igazgatója pénteken.
A 12 ezer négyzetméteres csarnok építése egy éve kezdődött el, s a tervek szerint november 14-re készülnek el a beruházással, amelyhez pályázati úton 283 millió forintos uniós támogatást nyert el a társaság - ismertette az igazgató.

Böszörményi Attila hozzátette: a Nyíregyházán tizennégy év óta jelenlévő Eissmann telephelyén jelenleg 430-an dolgoznak, az uniós pályázattal pedig további 117 új munkahely létrehozását vállalta a cég. Az igazgató közlése szerint utóbbit vállalást már kilencven százalékban teljesítették, s a tervek szerint ezen felül idén még száz új munkahelyet terveznek létesíteni; ezzel a dolgozói létszám 2012-re meghaladja majd a 600 főt.

Az Eissmann főleg sebességváltó markolatokat és gombokat, ehhez tartozó szoknyákat, valamint kisebb burkolati elemeket, légzsáktakarókat és műszerfal-borítást gyárt a nagy autógyártók, így  a Mercedes, az Audi, vagy a Bentley számára. Böszörményi Attila az MTI kérdésére elmondta, hogy a tavalyi évet nyereséggel zárta a nyíregyházi gyáregység, amely 2010-ben összesen 40 millió eurós forgalmat bonyolított.

Klaus Elmer, az Eissmann Group Automotive műszaki ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: a cégcsoport világvezető az autóipari borítóelemek, beltéri részegységek gyártásában, leányvállalatai Csehországban, Németországban, Szlovákiában, Egyesült Államokban, Mexikóban és Kínában tevékenykednek. Az Eissmann jelenleg háromezer főt foglalkoztat világszerte, s 2011-ben 250 millió eurós forgalmat bonyolított, de a következő néhány évben a becslések szerint akár 300 millió eurós forgalmat is realizálhat a cégcsoport.

A városban magasan kvalifikált és képzett munkaerő van, így nem volt kérdés, hogy itt hajtja végre az Eissmann az eddigi legnagyobb egyedi beruházását - emelte ki Klaus Elmer. Hozzátette: Nyíregyháza a termelésirányítás területén oktatóbázisul szolgál a világ különböző pontjain lévő gyárak képviselői számára.  

Az Eissmann a német Phoenix-ContiTech és a dán Lego után néhány hónapon már a harmadik világcég, amely komoly beruházást indított Nyíregyházán - közölte Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, hozzátéve, hogy a tervek szerint a következő hónapokban több hasonló nagyprojekt indulhat a nyírségi nagyvárosban.

Forrás: MTI 2011. október 7., péntek
Joomlart

ABEXA Kft.

Akciós ajánlatok