ABEXA az ön igényeit szállítja

You are here Hírek, érdekességek | Hírek | Bővíti telephelyét és dolgozói létszámát a rakamazi Hestra Hungary Kft.

hestra

Bővíti telephelyét és dolgozói létszámát a rakamazi Hestra Hungary Kft.

A mikro-, kis- és középvállalkozások számára kiírt munkahelyteremtő pályázaton elnyert 103 millió forint révén bővíti telephelyét és 62 fővel emeli dolgozói létszámát a síkesztyűgyártással foglalkozó rakamazi Hestra Hungary Kft.


 

A támogatási szerződés csütörtöki aláírásán Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára elmondta: a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból (NFA) rendelkezésre álló 10 milliárd forintos keretre 10,4 milliárdos támogatási igény érkezett be, és összesen 7,3 milliárd forinttal tudták támogatni a pályázó vállalkozásokat.

Mintegy 1,3 milliárd forint a foglalkoztatás szempontjából az egyik leghátrányosabb helyzetű térségbe, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe érkezik - tette hozzá az államtitkár. A benyújtott 94 pályázatból 66 megyebeli vállalkozás kap támogatást, a beruházások megvalósítása után 707 új munkahely jön létre, ebből pedig 586 álláshelyre munkanélküliek felvételét jelezték a pályázók.
Czomba Sándor elmondta, hogy a kormány ősszel újabb foglalkoztatáspolitikai intézkedéseket jelent be, amelyek a hátrányos térségek felzárkóztatását segítik majd.
Lászlóffy István, a Hestra Hungary Kft. ügyvezetője elmondta: a vissza nem térítendő 103 millió forintból  a meglévő, 1200 négyzetméteres üzemet bővítik, készanyag-raktárat létesítenek és gépeket vásárolnak. A már meglévő 34 fős létszám mellé a pályázat 62 ember foglalkoztatását teszi lehetővé, de az ügyvezető tájékoztatása szerint ezen felül is szeretnének további dolgozókat alkalmazni, így a létszám jövő tavaszra elérheti a 150 főt is.
A rakamazi gyáregységből eddig 60 ezer pár kesztyűt szállítottak ki, a cél azonban az évi 300-350 ezer pár kesztyű elkészítése. A gépbeszerzés segítségével az eddigieknél jóval több, mintegy 300 különféle modellt is tud majd gyártani az üzem.


Rakamaz, 2012. július 19., csütörtök (MTI)

 

Joomlart

ABEXA Kft.

Akciós ajánlatok