SALGÓ polc, kapcsolható SALGO polcállvány és csövázas állvány, Salgó - Dexion polc országos szinten. AUER konténer, láda, doboz hívatalos viszonteladó. Öltöző szekrény raktárról.

You are here Tudástár | Logisztikai lexikon | Egységrakomány-képzés

Egységrakomány-képzés

Az egységrakomány akkor előnyös, ha kisméretű árut kell szállítani. A logisztikai költségek csökkentése (a rakodógépesítés és automatizálás elősegítése, rakodási műveletek számának csökkentése, az áruvédelem, csomagolás egyszerűsítése) érdekében hatékonyabban szervezhető az anyagáramlás folyamata, ha a kisebb méretű termékekből a szállítóeszköz méreteihez is igazodó, jobb helykihasználást tesz lehetővé tevő egységrakományokat képezünk. Kétségtelen, hogy az egységrakomány-képző eszközök beszerzése többletköltséggel jár, s felesleges súlyt is jelentenek, de többszöri és hatékony felhasználásuk miatt ezek mind eltörpülnek a fentebb felsorolt előnyeik miatt.
Az egységrakomány-képző eszközök 3 önálló csoportra oszthatók: konténerek, sík rakodólapok és a szállítóládák (-rekeszek).

- A konténerek lehetnek kis-(1-3 m3), közepes-(legalább 33, de 20 lábnál rövidebb ) , nagy konténerek (legalább 33, de 20 láb hosszú). Az univerzális konténerekben sokfajta áru szállítható, míg a speciális konténerekben egy bizonyos vagy néhány árufajta helyezhető el.
- A sík-rakodólapok elsősorban dobozok, ládák egységbefogadására alkalmas eszközök. Az elhelyezett áruk rögzítése érdekében oldalfalakkal, támasztó keretekkel is feltölthetők.
- A szállítóládák (rekeszek) leginkább a kiskereskedelemben használatos egységrakomány-képző eszközök (pl. kenyér-, tej-, gyümölcsláda). Az egységrakományok jobb helykihasználását ma már számítógépes szoftverek segítik.

 

Joomlart

ABEXA Kft.

Akciós ajánlatok